Intrebari frecvente

De ce imi trebuie un site web​

Indiferent de dimensiunea afacerii sau domeniul de activitate, ai nevoie de un website; daca nu te-ai decis inca iata cateva argumente: – Ai acces la (si urmaresti achizitie de) clienti potentiali, 24 / 24 ore – 365 / 365 zile; – Iti creezi imagine si credibilitate, construiesti notorietatea afacerii; – Beneficiezi de promovare si publicitate ieftina, permanenta; – Concurenta ta este probabil deja online.

Ce imi trebuie pentru a avea o prezenta online

Putem sa te ajutam, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie cu toate serviciile online de care ai nevoie: de la alegerea si achizitia unui domeniu de internet, crearea unui logo si a site-ului tau, pana la servicii de optimizare, administrare, gazduire, marketing si promovare online si comunicare pe retele sociale. In plus, iti propunem o suita de instrumente software online pentru productivitate, vanzari, automatizari procese si relatii cu clientii (CRM).

De ce am nevoie de web design profesional

Piata de servicii online abunda in oferte de webdesign; in reteaua de cunostinte si prieteni este chiar probabil sa gasesti pe cineva care sa te ajute. Inainte insa de a lua o decizie legata de proiectul tau, asigura-te ca tii cont de aspectele importante ale proiectului: design grafic preferabil cu impact vizual, functionalitati si usabilitate, optimizare pentru motoarele de cautare (SEO), securitate, garantie si servicii ulterioare de suport disponibile. Este posibil sa gasesti si oferte ieftine insa gandeste-te ca experienta si cunostintele necesare pentru a crea un site bun sunt diverse si implica oameni bine pregatiti in strategie, web design, programare si alte servicii online. Diferenta dintre un web design facut de profesionisti si unul facut de un amator este mare si nu ar trebui sa faci compromisuri pentru imaginea afacerii tale.

Ce trebuie sa urmaresc la producerea unui site

Iti recomandam sa ai in vedere cateva obiective importante care vor influienta rezultate in interactiunea cu vizitatorii sau clientii tai:

– Alegerea un design ‘curat’ si atragator, fara elemente care sa deturneze atentia de la continut;
– Un comportament responsiv cat mai bun; in cele mai multe domenii, traficul de pe dispozitivele mobile reprezinta mai mult de 50 % din totalul traficului pe site;
– O structura logica cat mai simpla a informatiei, usor de urmarit;
– Producerea unui continut relevant cat mai simplu, usor de parcurs si de inteles de catre vizitator.

Iti mai recomandam sa fii preocupat si de optimizarea site-ului inca de la inceput prin producerea unui continut relevant de calitate, organizarea informatiei si rezolvarea unor elemente importante (adrese url prietenoase, titluri relevante, atribute meta, cuvinte cheie, legaturi).

Care sunt pasii pentru realizarea unui site web

Pasii pentru realizarea unui site web sunt, de regula:

1. analiza (pentru intelegerea obiectivelor tale si conceperea unui plan ce include structura siteului si platforma sa tehnica); eventuale recomandari de continut si functionalitati;
2. crearea conceptului grafic sau gasirea unei teme de design potrivite, ce poate fi personalizata;
3. implementarea platformei site-ului (pagini si functionalitati);
4. introducerea initiala a continutului in pagini (si eventual a catalogului de produse);
5. testare si verificare incarcare pagini si functionalitati, retusuri si eliminare erori ;
6. trecere website live si instruirea administratorilor.

Pe tot parcursul derularii proiectului avem nevoie de implicarea ta activa.

Care este implicarea mea in crearea site-ului

Avem nevoie de tine in urmatoarele etape:

1. planificare: stabilim impreuna obiectivele proiectului;
2. creatie si grafica: avem nevoie de acceptul tau pentru propunerile trimise;
3. continut site: va trebui sa ne furnizezi continutul initial (text si multimedia); este posibil insa sa externalizezi catre noi producerea acestui continut insa va trebui sa il aprobi;

Poti sa ne trimiti materiale in orice format digital, noi ne vom ocupa de procesarea si introducerea lor in site.

Ce este un template (de design)

Un template (de design) reprezinta un model grafic de site predefinit ca format, structura, organizare informatie si care poate fi modificat limitat pentru a corespunde obiectivelor propuse. Folosirea unui template simplifica procesul de creare site si ofera beneficiarului o colectie inclusa (built-in) de functionalitati care tin in principal de grafica (butoane, boxuri, tabele, fonturi, combinatii de culori, asezare informatii in pagina, tipuri de pagini, etc). Comportamentul responsiv garantat pentru diverse browsere si dispozitive mobile poate fi unul dintre avantajele folosirii unui template. Datorita creativitatii designerilor nostrii, putem livra un aspect final unic si personalizat al website-ului chiar daca am folosit o tema predefinita de design. Achizitia unei teme de design poate avea costuri suplimentare (de regula pana in 100 euro).

Ce platforma tehnica sa aleg pentru site-ul meu

In functie de tipul de site si obiectivele asociate, exista mai multe tipuri de platforme tehnice (denumite CMS) care pot genera site-ul tau. Poti alege intre o solutie custom dezvoltata pentru tine (de regula insa mai scumpa dar mai usor de dezvoltat in directii personalizate) sau o solutie deja existenta (WordPress, Drupal, Typo3, Magento, Open Cart, Joomla, Prestashop) care vine la pachet cu multe functionalitati (altele fiind optionale si disponibile contra cost). O platforma din cele deja existente iti va permite sa schimbi mai usor furnizorul. La finalul procesului initial de analiza proiect, in functie de resursele si obiectivele tale iti vom recomanda cea mai buna abordare pentru website-ul tau.

Am nevoie de un web design unic

Crearea unui design unic implica un proces foarte costisitor (analiza cerinte, analiza competitie, creare o propunere originala dar care sa respecte principii de usabilitate generala) ce poate consuma zeci sau chiar sute de ore. Daca obiectivul tau este sa fii absolut unic, asigura-te ca aloci buget pentru acest lucru. Sigur, designul este important insa el reprezinta modalitatea in care site-ul livreaza continutul sau catre vizitatori. Poti obtine un rezultat foarte bun si in cazul in care folosesti un template, modificat apoi de catre noi pentru a obtine un aspect unic al site-ului tau.

Cat costa crearea unui site web

Pretul pentru realizarea unui site depinde de mai multi factori; cei mai importanti dintre ei sunt: 1. tipul site-ului (corporate / de prezentare, magazin online, etc); 2. marimea site-ului (numar pagini, catalog de produse / servicii) si functionalitati; 3. platforma tehnica aleasa pentru site; 4. webdesignul, grafica si nevoia de atentie la detalii; 5. cine produce si cine introduce initial informatia de continut; 6. ce servicii aditionale adaugam in proiect (optimizare – atribute meta, productie continut relevant, etc); 7. cate ore de training si suport vor fi necesare pentru utilizarea interfatei de administrare; 8. domeniu si solutia de gazduire; Pentru un buget limitat, puteti alege una dintre ofertele noastre cu design și funcționalități predefinite.

Cat dureaza dezvoltarea unui site

Realizarea unui site se poate face intr-un interval plecand de la o saptamana pana la cateva luni. Durata de dezvoltare a siteului depinde de marimea si complexitatea sa, designul ales, continutul sau, serviciile conexe si suportul de care aveti nevoie. In plus, o parte din timp vom avea nevoie de feed-back-ul tau (raspunsurile si aprobarile tale la propunerile noastre). Vezi mai sus si care sunt etapele in care cream un site.

Pot avea acces la site in timpul dezvoltarii sale

Da. Proiectul tau poate fi accesat de catre tine intr-o zona protejata (utilizator si parola) la noi pe servere. Poti urmari in timp real dezvoltarea site-ului, poti face observatii si poti utiliza ca sa comunici sau sa partajezi informatii cu noi aplicatii de management de proiect, tichete si solutii de stocare in cloud .

Ce este gazduirea unui site web

Gazduirea unui site reprezinta spatiul fizic dintr-o structura de servere dedicata in care site-ul sau aplicatia ta este instalata (program si baza de date); serverele mai contin si alte elemente importante pentru a functiona si a face disponibil site-ul catre vizitatori: conexiuni multiple la internet performante, alimentare neintrerupta (surse ups si generatoare) cu energie electrica si programe software aditionale si sistemul de operare intretinute. Gazduirea este oferita de regula de companii specializate care o ofera ca si serviciu pentru un abonament lunar. Caracteristicile principale pe care le ofera un serviciu de gazduire sunt: o aplicatie pentru gestionarea spatiului si functionalitatilor (de regula Cpanel), dimensiunea spatiului disponibil pe server (GB), latimea de banda si traficul disponibil lunar (GB) si performanele la nivel de procesoare si memorie.

Ce inseamna administrare site

Administrarea site-ului, intretinerea si mentenanta sa au ca scop verificarea si actualizarea informatiilor pe website, respectiv verificarea bunei sale functionari si modului in care acesta se prezinta vizitatorilor. Una din activitatile de baza este adaugarea sau modificarea continutului (text, imagini, multimedia) pe site. Noi recomandam clientilor nostrii sa fie preocupati si sa aloce resurse acestui tip de serviciu (ce contine o lista mult mai mare). Costul periodic al acestui serviciu se stabileste ulterior lansarii site-ului si depinde de ceea ce va doriti sa externalizati echipei noastre pentru a castiga timp.

Pot sa modific eu continutul site-ului? Ce trebuie sa fac

Da. Toate proiectele noastre sunt dezvoltate avand o interfata de administrare (CMS) ce permite modificarea continutului (in anumite limite, destul de largi); interfata de administrare poate fi folosita de catre un utilizator cu o experienta medie in utilizarea calculatorului si abilitati in folosirea Internetului. Recomandam insa sa delegi o singura persoana care sa se ocupe de administrare.

Pot vedea cati vizitatori am avut pe site

Da. De regula includem in codul site-ului aplicatii (ca de exemplu Google Analytics) care monitorizeaza si inregistreaza traficul pe website. Aceste aplicatii va vor ajuta apoi sa luati decizii legate organizarea si continutul informatiei, sa creati si sa monitorizati campanii de promovare online eficiente.

Ce inseamna CMS

CMS reprezinta o acronimul unui sistem de management al continutului. In esenta un CMS se ataseaza la componenta unui program care genereaza paginile unui site (sau aplicatie) – facand de multe ori parte intergranta din acesta – si care gestioneaza continutul site-ului. Un CMS oferă o modalitate prin care utilizatorii fără cunostinte de programare pot totusi crea si organiza continut cu relativă usurintă. De regula, fiecare platforma moderna utilizata de noi ofera un CMS.

Ce inseamna SEO

Denumirea provine din limba engleza: Search Engine Optimization (Optimizare pentru motoare de cautare). Serviciile SEO reprezinta o colectie de actiuni avand ca obiectiv o buna indexare a paginilor web de catre motoarele de cautare (Google, MSN) si plasarea cat mai sus in listele de rezultate generate de acestea. Actiunile vizeaza in primul optimizarea continutului (text, imagini, etc) si modul in care acesta este interpretat de motoarele de cautare. Cu cat o pagina este mai bine optimizata cu atat cresc sansele ca pagina sa fie pozitionata pe primele pozitii, in prima pagina de rezultate in motoarele de cautare. Noi iti recomandam sa fii preocupat de optimizarea site-ului tau inca de la inceputul proiectului: concepe un continut relevant de calitate, organizeaza informatia si rezolva elemente importante (adrese url prietenoase, atribute meta, legaturi). Vedeti aici mai multe detalii despre serviciile noastre de optimizare site / SEO. Poti solicita si ulterior servicii SEO insa o preocupare inca de la inceputul proiectului aduce economii ulterioare si rezultate mai rapide.

Ce tehnologii folositi pentru website-uri

Proiectele cu componente web pe care le dezvoltam respecta standardele actuale moderne si folosesc tehnologii care le permit sa livreze pagini accesibile pe o colectie diversa de browsere (Internet Explorer, Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Firefox, Opera), atat in versiuni de desktop (sau laptop) cat si in versiunile folosite pe dispozitivele mobile (telefoane si tablete). O parte din tehnologiile folosite: HTML, XHTML, XML, CSS, JavaScript, Ajax, Bootstrap, PHP, MySQL / Maria DbPHP.